Runa Carlsen

Advarsel, åpne i et nytt vindu. PDFSkriv utE-post

epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen
web: www.master-minds.no
tlf: 93405212

 

 

100 % Barnehagedekkning

Små barn oppholder seg stadig større del av dagen og småbarnstiden i barnehager. Den blir et viktig rom for barns sosiale, etiske og psykologiske utvikling. Den Rød-Grønne regjeringen har lovet full barnehagedekkning innen 2010. Når staten bygger nytt har vi en ordning som sikrere at 1,5% av den totale byggesummen går til kunst I offentlige rom. Derfor er det en tankevekker at det ikke settes av midler til kunst i småbarns rom på lik linje med andre offentlige rom.

Jobben min I barnehagen bestod i å være innredningskonsulent og etterhvert utvidet den seg også til å omfatte oppgaver som på mange måter kan defineres som kunst I offentlig rom.

For dette arbeidet fikk jeg timelønn som ufaglært barnehageassistent.

Barnehage ligger idylisk til I nærheten av et nytt boligområde, de har i alt 170 barn og 40 ansatte og barnehagens motto er at alle barn skal lykkes med noe hver dag.

Jeg ble fasinert av en av barnehagens hovedsatningsområde som går under navnet: skogen, en aktivitet jeg ville undersøke nærmere.

Skogen ligger I et området på nord-øst siden av øya cirka 20 minutters gangavstand på barneføtter fra barnehagen. En gruppe av de store barna har basen sin der 5 timer om dagen I bolker fordelt på alle årstider. Denne ordningen går så på omgang for alle de store barna i løpet av året. I skogen har de lavvoer med varmeovner for kalde dager, verktøy og utstyr stående permanent mens mat og vann bæres inn hver dag.

I skogen kan ungene leke fritt men de har også klart definerte arbeidsoppgaver som er nødvendig for fellesskapets ved og vel der det går på omgang å hogge ved, tenne bål og lage varm mat hverdag. De har samlingsstund der de synger og forteller historier rundt bålet.

Tiden jeg tilbrakte sammen med ungene og de voksne I skogen resulterte I en fotoserie som henger i foajeen I barnehagen. Den er tenkt som en del av en pågående prosjekt, som kan utvides med flere fotoserier fra ulike aktiviteter i barnehagen.

Runa Carlsen, mai 2009