Anne Nilseng

Advarsel, åpne i et nytt vindu. PDFSkriv utE-post

web: www.annenilseng.com
epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen
tlf: +47 91 88 91 71

 

 

BØRS OG KUNST

Å jobbe som Art Director i reklamebransjen er et stort ansvar med korte tidsfrister. En skal ha god psyke, være samarbeidvillig, kreativ og like å ha mange baller i lufta. Jeg jobbet med store, kjente produkter ( Ali kaffe, Möllers tran,
Kodak, Solo, Televerket, Postbanken osv) hvor det ble satset mange penger. Det var også mange mennesker innvolvert i oppdragene noe som også betydde at det var fort gjort at noe gikk galt. Hvis det skjedde; at annonsen var feil i avisen feks, var det mitt ansvar og jeg som satt igjen med svarteper. Gikk det riktig ille kunne reklamebyrået risikere å miste en dyrebar og viktig kunde.

Jeg måtte med andre ord vite hva jeg gjorde i alle ledd, ta riktige valg samtidig som kunden forventet gode kreative løsninger. For at en Ali gruff-annonse skulle selge mye kaffe måtte den være så oppsiktsvekkende og morsom at den ble lagt merke til og husket. Samtidig måtte ikke idéen støte noen, ikke bryte noen lover og ikke være negativ mot produktet. En måtte absolutt ikke fleipe med produktet (kaffen) og alt i annonsen skulle se pent, rent og ordentlig ut.

Da jeg fikk idéen til bildene i BØRS OG KUNST var det utrolig befriende. Endelig kunne jeg rive annonsene i filler, tegne på de, tulle med produktpakningen, dekke til, trekke fra og lage et helt nytt uttrykk uten at noen sa fy, fy.

Det er ikke tilfeldig at jeg valgte Ali kaffe og Möllers tran. Jeg jobbet for begge disse kundene i mange år, dvs at jeg gjorde all layout, all fotoregi (sammen med fotograf) og all idéjobb (sammen med tekstforfatter). Bitene fra annonsene i bildene er fra annonser jeg laget. Foto av laksefisker med backlash på snøret ble tatt i en lakseelv i Rogaland. Vi dro ens ærend ned for å ta det bildet. To fotografer, en assistent, en modell, en utstoppet laks og meg. Det kostet kjorta!

I Möller-bildet ses så vidt armbåndet som ble festet rundt armen på min nyfødte sønn og på en tranflaske. Det ble brukt i en annonse som anbefalte kvinner å gi nyfødte tran fra dag en.

Bildene er laget med utgangspunkt i 4 forskjellige "reklamer" jeg var med å lage i min pengejobb som Art Director i reklamebransjen.
Teknikk: Scannet materiale bearbeidet i photoshop.
Ferdige arbeider blir kjørt ut som prints i bruttoformat 42x42 cm og rammet inn.