Åshild Bøthun

Advarsel, åpne i et nytt vindu. PDFSkriv utE-post

epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen
tlf: +47 41 32 90 97

 

Prosjektet ’- jeg er en billedkunstner’ ble opprinnelig vist på 5 adshells ved inngangspartiet til Oslo Sentralstasjon under Oslo Open i 2007. Fotoene var montert som reklameplakater, hvor billedkunstnere og deres arbeidssituasjonen var fokuset. Dette er billedkunstnere som ved siden av å holde på som profesjonelle utøvende kunstnere også er nødt til å arbeide i diverse andre yrker for å tjene penger. For å tydeliggjøre mangfoldet av tilleggsjobber valgte jeg å bruke kunstnere som i sine andre ”pengejobber” bruker uniformer. Siden Oslo Open i praksis fungerer som en arena hvor billedkunstnere har mulighet for å vise seg fram og inviterer publikum inn til arbeidsplassene sine, var prosjektet ment som en forlengelse av dette møte mellom billedkunstneren og samfunnet.

Prosjektet var også ment som en synliggjøring av kunstnerrollen, hvordan den fungerer i praksis, og som et innlegg til nødvendigheten av Kulturdepartementes Levekårsundersøkelse om kunstneres arbeids- og inntektsforhold. Prosjektet tok også opp tråden fra utstillingen Manifest 2007 på The White Tube på Tøyen T-banestasjon. Et samarbeid mellom billedkunstner Marianne Heier og masterstudenter ved Kunsthøgskolen i Oslo (KHiO), som tok sikte på å revitalisere det kollektive kunstpolitiske klimaet i Norge, og å sette viktige saker på den kunstpolitiske dagsorden.