Åslaug Krokann Berg

Advarsel, åpne i et nytt vindu. PDFSkriv utE-post

web: http://krokannberg.no/
epost : Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen
tlf. +48140462

 

Small People


Dim lights Download Embed Embed this video on your site

Small People, Part 1,Video


 

Jeg har jobbet som bildekunstner siden 1993, og har de to siste årene hatt (og har fortsatt) en 50% stilling ved Same- og minoritetspolitisk avdeling i Arbeids- og inkluderingsdepartementet.
Jeg har ikke hatt noe stipend de siste tre årene, men har mottatt prosjektstøtter og utstillingsstipend.Da jeg ikke fikk noe stipend i fjor, tenkte jeg at jo mer en gjør, jo mer aktiv man er som kunstner - dess mindre får man igjen i form av penger. Da jeg også fikk avslag på prosjektsøknad til et større iscenesatt videoarbeid, tenke jeg: Ok, da får jeg lage fattigkunst. Om jeg ikke får støtte til å lage de tingene jeg har tenkt, kan jeg jo ikke slutte å lage kunst fordet. Da får jeg ta det jeg har og bruke det. Så jeg tok fram det digitale fotoapparet, begynte å se hva jeg hadde tatt bilder av og filmet med det - og begynte å jobbe.

Videokameraet mitt ble ødelagt i fjor og jeg har ikke hatt råd til å kjøpe nytt, så derfor brukte jeg fotoapparatet. Dette førte til en ny type frihet, en ny måte å se mulighetene på. Fra å planlegge til minste detalj, iscenesette, lage storyboard og skrive prosjektsøknader, kunne jeg nå jobbe mer intuitivt med kamera og med grov oppløsning. Jeg har tatt utganspunkt i den jeg omgir meg med hver dag og alltid er tilgjengelig, min egen datter. Dette har utviklet seg til å bli et større prosjekt etterhvert, og som jeg skal jobbe videre med til høsten, når jeg er ferdig med en forestilling som har premiere neste uke.

Dette er ikke ment som noen romantisering av det å ha lite penger i det hele tatt, men i den situasjonen jeg er i, mener jeg at jeg er nødt til å se det positive i de mulighetene jeg har og utnytte det i størst mulig grad.

Det ferdige resultatet av ''fattigkunsten'' min så langt, er et foto og en liten video.