Svein Johan Reisang

Advarsel, åpne i et nytt vindu. PDFSkriv utE-post

epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen
web: www.reisang.com
tlf: 95945321

Mountain King


Dim lights Download Embed Embed this video on your site

In the Hall of the Mountain King

Filmen ble et resultat av en bildeserie som ble tatt på Gaustad psykiatriske sykehus (nå en del av Universitetssykehuset) i avdelingen hvor jeg jobber som pleieassistent. Stuen ble pusset opp, og hele ideen kom spontan da vi skulle flytte møblene inn i stuen igjen, og jeg begynte å ta bilder. Mine kollegaer stilte velvillig opp, og resultatet ble en rekke bilder klippet i takt sammen med Griegs "I dovregubbens hall (In the Hall of the Mountain King)".

Tanken var å formidle en stemning av psykiatrien, og mitt arbeidssted i en mer abstrakt og surrealistisk betydning. Den konkrete ville jo være å inkludere pasientene og reelle situasjoner, noe som av lovmessige hensyn ikke lar seg gjøre. Derfor ble løsningen å gå bort fra virkeligheten, men allikevel prøve å beholde essensen av min arbeidsplass: galskap, absurditet, og låste dører. Og samme tema føler jeg en kan tilskrive Griegs musikk som akkompanjerer det hele.

Jeg er som sagt fanget i rollen dere beskriver mellom mitt arbeide innenfor kunst, og mitt arbeid på Gaustad. I denne filmen møtes de to 'polene' med følgenede resultat at jeg på en kustferdig måte forsøker å si noe om min andre arbeidsplass.

Kunsten forsøker å si noe om brødet med andre ord. I dette tilfelle: "In the Hall of the Mountain King"