Sigbjørn Bratlie

Advarsel, åpne i et nytt vindu. PDFSkriv utE-post

e-mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen
web: www.sigbjornbratlie.com
www.rensaku.net
tel: 0047 930 47 725Min brødjobb som billedkunstner består i sesongarbeid som husmaler

Siden avsluttet utdannelse ved Central St Martins i London i 2002 har jeg fortrinnsvis jobbet med installasjon, maleri og video. Jeg har av og til mottatt prosjektstøtte; fra Norsk Kulturråd, OCA og Bildende Kunstneres Hjelpefond, men den kunstneriske virksomheten min genererer liten inntekt. Jeg er derfor ansatt i et malerfirma som drives av min onkel. Jeg arbeider intensivt og på heltid i sommerhalvåret, og mer sporadisk ellers i året. Vi pusser for det meste opp privatboliger – river vegger, skraper, sparkler, fuger, tapetserer og maler. Jeg er fast ansatt i firmaet, men avtalen er at jeg kan ta meg fri dersom kunstneriske prosjekter skulle dukke opp.

Økonomisk klarer jeg som regel å holde hodet så vidt over vannet, men av og til, spesielt om vinteren, er det lite å gjøre i firmaet, og de kan ikke alltid bruke meg. Da kan det hende jeg må finne strøjobber andre steder for å klare neste husleie eller telefonregning. I forbindelse med utstillingen «Brød for kunsten» kunne det vært interessant å delta gjennom en performance, der jeg pusser opp et eller annet i eller i nærheten av gallerilokalene. Gjerne noe helt unødvendig noe, eller et bittelite område som jeg kan bruke utilbørlig lang tid på. Jeg vil da være tilstede som håndverker i utstillingens åpningstider, og jeg vil forsøke å få jobben ferdigstilt før utstillingen er ferdig.

Dersom jeg ikke jobber, vil jeg sitte på en sammenleggbar plaststol, lese avisen og drikke kaffe fra en ståltermos. Kanskje kan et lite arbeidsområde avgrenses med sperrebånd, og skilt kan henstille publikum om å ikke krysse sperrebåndene. Kanskje kan det settes opp et lite stillas et eller annet sted. Jeg vil være kledd i håndverkerklær, og jeg vil ha det jeg trenger av verktøy og utstyr rundt meg der jeg sitter. Arbeidet kan gjerne ordnes gjennom firmaet jeg jobber i, men for min del kan prosjektet like gjerne være en ren performance, og jeg trenger ikke å ta noe som helst betalt for den.