Bente Iben Sandvik

Advarsel, åpne i et nytt vindu. PDFSkriv utE-post

epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen
web: www.benteibensandvik.no
tlf. 908 97 833

 Jeg har for det meste arbeidet som vakt ved Kulturhistorisk Museum siden studenttiden på Kunst- og Håndverksskolen. De siste årene har jeg annenhver uke vært ansvarlig for vaktholdet i utstillingssalene - den andre uken jobber jeg som kunstner. I jobben har jeg også passet mye på håndverkere og vaskepersonal i museets magasiner og det er magasinene som har påvirket kunsten min mye. Både måten jeg presenterer uttrykkene på, tematikken og enkelte av materialene jeg bruker, er inspirert av magasiner i loft og kjellere, disse mørke, lukkede og utilgjengelige stedene som er overfylt med en uendelighet av objekter som av ulike grunner ikke blir vist fram. Objekter som gjemmes og pleies, som systematiseres, arkiveres, som merkes og nummereres - og som til slutt kanskje glemmes?

Kort om prosjektet mitt:
"Skinn av virkelighet" består av å lage skjøre og glemte objekter, å komponere skjøre og glemte rom. Rommene eller objektene symboliserer verdener som ikke klarte - eller som ikke var ment å bli en del av virkeligheten. Jeg er opptatt av det som rørte oss en liten stund, over det som nesten skjedde - og som i det skjulte følger oss gjennom livet. Prosjektet er i stadig utvikling og består så langt av små objekter på gulv, vegg og fra tak, bearbeidede fotoer og skulpturelle kjoler (eller objekter som jeg kaller dem). Jeg er opptatt av å lage objekter som ikke forventer å bli sett. Det kan gjøres på måten de er plassert på, belysning - eller mangel på belysning. Jeg liker å lage objekter som må "støttes opp" som ikke er gjort klar til offentlig beskuelse, som fremdeles har litt innpakning på seg, hjelpetråder. Objektet (skulpturell kjole) jeg ønsker å stille ut hos dere har mange merkelapper på seg som skal henvise til forskjellige opplysninger om den.