Veronika Moen

Advarsel, åpne i et nytt vindu. PDFSkriv utE-post

mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen
web: www.veronikamoen.no
tlf. 40220076

 

 

Ung norsk kunstner som allerede har rukket å markere seg i flere sammenhenger

Ung norsk kunstner som allerede har rukket å markere seg i flere sammenhenger, er tittelen på et prosjekt hvor jeg ønsker å stille ut svarene fra omtrendt 40 søkander sendt i løpet av en toårsperiode.

Som nyutdannet kunstner bruker man mye tid på å sende søknader om å få utstillingsplass. Jeg var ferdig med min Master of Art på Kunsthøgskolen i Oslo våren 2007, og har siden da sendt over 50 søknader om utstillingsplass.

Det er ikke alle som svarer, men får du svar er det ofte det samme svaret. Teksten er hentet fra et svar om utstillingsplass fra KunstnerSenteret i Buskerud.

Viser til din/deres søknad om utstillingsplass på KunstnerSenteret i Buskerud. Det var mange utstillingssøknader og få utstillingsperioder å tildele. Dessverre så må vi meddele deg/dere at deres søknad ble avslått denne gangen.

KunstnerSenteret i Buskerud ønsker deg velkommen som søker ved eb senere anledning.
Teksten over må man venne seg til. Man skal ha god tro på det man driver med, og ganske bra med pågangsmot for å holde ut, og fortsette med å sende søknader. Jeg har i et par år tatt vare på alle svarene jeg har fått på søknadene jeg har sendt, og ønsker å stille ut svarene. Det er i alt 45 svar.


Ved å sette svarene i glass og ramme, og henge dem opp i gallerirommet hvor man til vanlig går for å se kunst, håper jeg å belyse en viktig, tidkrevende og vanskelig del av en kunstners hverdag.
I 2007 var jeg med på samarbeidsprosjektet Manifest2007, og fikk øynene opp for hvor viktig det er at vi som kunstnere sier fra om den krevende og utfordrende arbeidssituasjonen vi er i.

I media hører man fra tid til annen om høyt utdannede mennesker, ofte med minoritetsbakrunn som har sendt hundrevis av jobbsøknader, men som ikke får jobbe med det de er utdannet til. De kjører gjerne taxi eller T-bane. Mange kunstnere er også høyt utdannede mennesker som må jobbe i lavtlønnede yrker.

Når jeg foretar nettsøk på mitt eget navn kan jeg finne tekster som: Veronika Moen har som heilt nyutdanna kunstnar rukke å markere seg i fleire sammenhengar. Ho var mellom anna aktuell hausten 2008 med eit verk på fasaden på Oslo S, som ein av fire vinnarar av ei tevling om kunst om personvern, initiert av Datatilsynet. Ho har elles delteke på utstillingar på Kunstnernes Hus, Christiansands Kunstforening, Moss Kunstforening og Halden Kunstforening. Veronika er Moen født 1976 i Halden, og bor og arbeider i Oslo.

Jeg vet ikke om jeg har vært flink eller heldig, men jeg vet at jeg jobber hardt og mye. Jeg vet heller ikke om jeg gjorde et smart valg når jeg brukte 7 år på kunstskoler, men jeg vet at kunst og kultur er viktig for veldig mange mennesker i samfunnet.


Montering av prosjektet:
40 søknader, 4 A4 i høyden, og 10 A4 i bredden. Arbeidet vil da bli ca 2,1 m bredt og 1,2 m høyt.